muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín: 12°
15°

Més de mil pollencins varen escollir els personatges del simulacre de Moros i Cristians

Feliu Portella serà Joan Mas i Jaume Torandell, Dragut

Feliu Portella Segura serà el nou Joan Mas, i Jaume Torandell representarà el personatge del moro Dragut en el simulacre de Moros i Cristians que es farà el pròxim 2 d'agost coincidint amb les festes de la Patrona.

Així ho varen dictaminar els més de 1.200 pollencins que varen exercir el seu dret al vot en el procés d'elecció dels càrrecs que va tenir lloc al pati del col·legi Costa i Llobera divendres passat al vespre, en una vetlada molt llarga i d'allò més animada.

Les votacions varen començar poc abans de les deu del vespre, després que la banda de cornetes fes una cercavila pel centre del poble convidant a tots els pollencins a participar-hi. Tothom que s'hi acostava disposava de tres paperetes de diferent color amb les candidatures impreses, cadascuna de les quals corresponia al càrrec de Joan Mas, als dels Moros i a l'Ajuntament vella.

Les votacions varen transcórrer amb absoluta normalitat i sense cap incident destacable. L'ambient festiu s'estengué pels carrers sobretot poc després de les dotze, moment en el qual es varen fer públics els resultats definitius. Va ser a partir d'aquell moment en què el mesclat i les herbes varen rajar i que els joves la varen fer ben grossa. Els guanyadors celebraven la seva victòria i els altres es consolaven alegrement. Fins a quasi les set de la matinada es va allargar la bulla.

Resultats  

L'escrutini final mostrava que en l'elecció de Joan Mas, Feliu Portella havia guanyat amb un ample marge de vots, ja que n'obtingué 653. Els altres candidats varen ser Joan Suau Xumet (285), Cristòfol Cerdà Palou (51), Joan Coll (39), i Llorenç Cerdà (285).

Pel que fa a la designació dels moros, la votació també va ser prou clara ja que la candidatura més votada, encapçalada per Jaume Torandell, va obtenir 631 vots. Juntament amb Jaume Torandell, varen sortir elegits també Miquel Fuster i Vicenç Ribera, que representaran els papers de lloctinent i abanderat dels moros.

Dels altres dos grups que s'hi presentaven, l'integrat per Joan Cifre, Gabriel Torrandell i Llorenç Company va treure 365 vots i 292 en va obtenir el format per Ramon Cabanellas, Josep Maria Villalonga i Joan Llompart.

Pel que fa als membres de l'Ajuntament vella, el marge va ser molt més estret que en els casos anteriors. La candidatura formada per Miquel Cerdà, Guillem Morro, Josep Antoni Perelló i Xavier Campomar va ser la triada amb 498 vots. Ben al darrere, amb 478, hi varen quedar Jaume Simó, Pere Guillem Cifre, Antoni Segura i Antoni Vilanova. Un total de 334 vots varen obtenir Joan Pere Solivellas, Jaume Ferrà, Bernat Colomar, Francesc Xavier Vives.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.