algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

El socialista Antich serà investit el 23 de juliol nou president de la Comunitat

Matas ja ha rebut la comunicació oficial del seu relleu

El president del Parlament, Antoni Diéguez, comunicà ahir al president en funcions del Govern balear que la sessió d'investidura de Francesc Antich serà dijous i divendres de la setmana que ve. Diéguez té previst mantenir la ronda de converses amb els portaveus de les candidatures dilluns i acabar-la el mateix dia. A continuació, reunirà la mesa del Parlament per fer la convocatòria de la sessió amb les preceptives quaranta-vuit hores d'avançament.

L'ordre en què compareixeran els portaveus dels diversos grups per comprovar el suport que té Francesc Antich és el següent: Coordinadora d'Organitzacions Progressistes de Formentera, Esquerra Unida-Els Verds, Unió Mallorquina, Pacte Progressista d'Eivissa, PSM-Entesa Nacionalista, Partit Popular i PSIB-PSOE. No obstant això, l'acord entre els partits progressistes quedava pendent d'alguns serrells provocats per l'obertura d'UM al fet que el PSM participi en el Govern del Consell de Mallorca. La reunió definitiva a quatre bandes per tancar el pacte no es mantindrà fins que no estigui solucionada fins la més mínima qüestió.

La presidenta d'Unió Mallorquina insistí ahir que considerava tancat l'acord amb el PSM per formar conjuntament el govern del CIM, per la qual cosa consideraria com una mostra de bona manera d'actuar que el PSIB i EU-Els Verds no reclamin també participar-hi. El PMS tindria la vicepresidència del CIM i quatre àrees més, entre les quals hi hauria Cultura, Joventut i Cooperació Municipal i Economia. Unió Mallorquina, amb la qual es reuniren ahir els socialistes, considera que l'únic aspecte que resta per tancar és la formació del Govern. D'aquesta manera, el desenvolupament dels fets torna a quedar marcat pel triangle PSIB, PSM i EU-Els Verds.

Els socialistes negociaren també ahir vespre amb els nacionalistes d'esquerra. La comissió negociadora del PSIB partia de la base que, un cop que els dos partits nacionalistes governaran el consell en solitari, s'ha de reconsiderar el repartiment d'àrees pel PSM en l'Executiu autonòmic. La proposta als nacionalistes d'esquerra anava en el sentit que, tot i posseir el PSM la titularitat de la cartera d'Educació, hi admetessin la presència de directors generals i/o assessors nomenats pel PSIB-PSOE. En aquest sentit, sembla que no hi ha d'haver problemes perquè, segons indiquen algunes fonts, ja s'han produït contactes entre Damià Pons i Andreu Crespí.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.