algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
20°

La investidura de Francesc Antich podria celebrar-se la setmana que ve

La passa és prèvia perquè Maria Antònia Munar pugui arribar al Consell de Mallorca

L'acord entre el PSM i UM i la reunió que avui mantindran tots els partits del Pacte de Progrés, accelerarà la investidura de Francesc Antich com a president del Govern i de Maria Antònia Munar com a presidenta del Consell de Mallorca. Antich podria ostentar el càrrec i formar l'Executiu abans que no acabi la setmana que ve. De fet, Antoni Diéguez, president del Parlament balear, ja havia decidit que la data màxima per convocar la sessió seria el vint-i-sis o el vint-i-set d'aquest mes. Tot indica que això no farà falta.

Si el PSIB, el PSM, UM, Esquerra Unida i Els Verds arriben avui a un acord i els òrgans de govern de cada partit el ratifiquen demà, aleshores Diéguez estudiaria la possibilitat de convocar la sessió dissabte que ve i iniciar immediatament la ronda de consultes amb els representants de cada partit. Si fos així, el termini de quaranta-vuit hores, que hi ha d'haver entre la convocatòria i la sessió, es compliria dimecres.

La formació del Govern és un pas previ a la constitució dels consells insulars i a la distribució definitiva de responsabilitats entre les diverses forces polítiques, ja que, el nou Estatut permet la dimissió de fins a la meitat d'una candidatura per dedicar-se amb exclusivitat a diverses tasques. És a dir, que hi haurà diputats que optaren per quedar-se al Parlament o per anar-se'n als consells. També implicarà l'entrada de nous parlamentaris. Així, per exemple, la dimissió d'Antoni Pascual (UM) per ocupar-se del CIM, donarà entrada a la Cambra a Maximilià Morales, que podria passar a fer part de la mesa del Parlament.

Tots els partits integrats al Pacte de Progrés estan d'acord en el fet que la posada en marxa de les institucions s'ha d'accelerar com més es pugui. La sensació d'inestabilitat que s'ofereix és vista ara com una concessió gratuïta a l'adversari que, des de Madrid, critica despietadament la conformació de les institucions mallorquines.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.