algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
16°

Lluís Ramis d'Ayreflor anuncia l'exposició pública dels projectes en dues fases: juliol i octubre

Joan Fageda assegura que Port Segle XXI no està paralitzat

El president de l'Autoritat Portuària, Lluís Ramis d'Ayreflor, anuncià ahir l'exposició pública de les 19 propostes presentades en el Projecte Port Segle XXI. Els primers ciutadans que tindran accés a les instal·lacions situades al moll Vell, on estava la companyia Transmediterrània, seran els integrants de la Comissió de Participació Ciutadana i també els partits polítics que ja participaren en la redacció de bases del concurs.

Després del debat ciutadà, tant l'Autoritat Portuària com l'Ajuntament de Palma hauran de prendre decisions per treure endavant el projecte que, segons el batle de Palma en funcions, Joan Fageda, no està paralitzat. «L'Ajuntament ha pres aquest tema amb molt d'interès i segur que hi haurà un camí per trobar-hi la solució definitiva».

Ramis d'Ayreflor explicà que l'exposició pública es realitzarà en dues fases: la primera, el que resta d'aquest mes de juliol i possiblement hi haurà una prolongació de la mostra durant el mes d'octubre. Durant «les pròximes setmanes», les institucions responsables del Projecte Port Segle XXI «donaran a conèixer les següents passes», digué Ramis, qui destacà la manca d'experiències portuàries similars a les iniciades en el port de Palma. «No s'ha de frisar però tampoc no se l'ha de retardar més temps del necessari».

Tant Ramis com el degà del Col·legi d'Arquitectes, Antoni Ramis, indicaren que tots els projectes tenien aspectes positius i que el jurat ha valorat aquells més raonables per resoldre els problemes d'integració urbanística entre el port, amb la seva activitat comercial, i la ciutat. El titular de l'Autoritat Portuària restà importància al fet que no s'hagi pogut elegir un projecte concret perquè, des del seu punt de vista, «és difícil que un concurs d'idees doni amb la solució perfecta».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.