algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 15°
16°

Dissenyar per fer front al ciment

Els arquitectes expliquen quins valors estètics es tenen presents en una nova edificació

Quin edifici mes lleig!!! I quin mal gust amb l'entorn!!! Aquests comentaris resulten ser molts comuns a Mallorca, una illa on el ritme de construcció és més que imparable i on les presses fan que algunes edificacions siguin autèntics monstres del ciment. Per aquest motiu, els arquitectes "que juguen un paper clau en una ciutat desenvolupada" han de ser conscients de dissenyar una estructura equilibrada amb l'entorn sense que això signifiqui, ni molt manco, renunciar a elements innovadors i moderns. La combinació estètica d'allò que és modern amb allò que té segles és una pràctica comuna amb els nous arquitectes, que no sempre aconsegueixen els resultats esperats. Tanmateix sigui bonic per a uns o lleig per a uns altres serà el conjunt de la societat qui acabarà valorant el disseny d'un o altra edificació.

Això ho saben molt bé el grup d'aquitectes Arturo Vila, José Luis Pujol i Joaquín Ozonos, responsables d'un dels edificis que funcionen com a residència per allotjar regatistes en competicions d'alt nivell i que actualment és utilitzat per esportistes de la Universíada. Parlam del Centre de Tecnificació Esportiva Reina Sofia, una residència escola dirigida a tots els esportistes d'àmbit internacional que vénen a competir a l'Escola Nacional de Vela de Cala Nova, situada ben a prop d'aquest residència.

L'edifici es troba localitzat en el carrer Joan Miró. Abans eren tan sols unes edificacions en estat de ruïna i abandó, en què hi quedaven incloses les restes d'una antiga i popular discoteca. En aquestes edificacions ruïnoses es conservava encara un tram de vegetació. Això és precisament l'únic que ha quedat «d'aquell terreny degradat i que ara s'ha convertit en una residència per a esportistes d'alt nivell», diu Arturo Vila.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.