algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
16°

Vallespir i Escandell: «No puc ser com Víctor Gistau, no en sé tant»

El nou president dels Donants de Sang recordà ahir que aquesta «no es ven»

«Primer de tot vull deixar clar que no puc ser Víctor Gistau i no en sé tant». Així, amb l'elogi del seu antecessor al càrrec, rebé ahir Pere Vallespir i Escandell, el nou president de la Germandat de Donants de Sang de Mallorca als visitants. El nou president prengué ahir possessió del seu càrrec a la seu de la Germandat, ubicada a la Fundació Banc de Sang i Teixits, en una cerimònia que comptà amb la presència dels dos anteriors presidents, Jeroni Albertí i el mateix Víctor Gistau, a més de nombrosa representació del món polític i sanitari de les Illes.

Vallespir explicà ahir que el seu objectiu principal en el nou càrrec ha de ser adreçar totes les forces possibles a captar nous donants, especialment els joves, ubicant un centre fix de donació a la Universitat de les Illes Balears i incrementant el nombre de captacions a la resta dels centres educatius.

«En aquests moments, la demanda anual de bosses de sang és de 31.000», recordà Vallespir, qui constatà que, fins al mes de maig, se n'havien aconseguit 18.000, xifra que permet preveure que la demanda d'enguany podrà ser satisfeta. Això no obstant, segons Vallespir, «la xifra anual de donants, que ara és de 28.000, s'hauria d'incrementar fins a 34.000» per tal de tenir un remanent fiable. En aquest sentit, Vallespir recordà que els mesos d'estiu són crítics, perquè és l'època en què menys donacions es reben i quan més sang es necessita.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.