algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

El PSM vol competències per valor de 80.000 milions, segons el PSIB

Els nacionalistes contesten que «Antich només ens ofereix conselleria i mitja»

JOAN RIERA Palma.
La reunió de les cúpules del PSIB i del PSM per tal d'establir un possible pacte de Govern acabà ahir sense resultats. Segons el PSIB, «el PSM s'ha pujat a la parra i demana Conselleries i competències per valor de 80.000 milions». Per al PSM la versió és completament contrària : «El PSIB només ens ofereix Conselleria i mitja». A la taula es partí de la base que la presidència de l'Executiu seria per a Francesc Antich (PSIB) i que UM es limitaria a governar el CIM; però a l'hora del repartiment de càrrecs del futur Govern tot vàren ser desavenences.

Per part nacionalista hi participaren Pere Sampol, Mateu Morro, Sebastià Serra i Antoni Alorda. Totduna el PSM demanà una vicepresidència del Govern dotada amb competències en Economia i Hisenda; una nova Conselleria que s'anomenaria d'Agricultura i Medi Natural; també la macroConselleria de Cultura, Educació, Esports i Juventut; així com la Coselleria de Comerç i Indústria i, com a colofó, la presidència del Parlament. Aquests serien els 80.000 milions apuntats pel PSIB (la meitat del pressupost de la Comunitat Autònoma).

Per la seva banda, Francesc Antich i la seva cúpula oferiren la Conselleria de Comerç i Indústria, i la de Medi Ambient («departament i mig», segons el PSM), però no els oferiren Educació i Cultura. Antich recordà a la reunió que «també hem de donar dues Conselleries a EU-Els Verds», que podrien ser Treball i Benestar Social. En tot cas, i a properes reunions, el PSIB sembla disposat a cedir Educació i Cultura al PSM, així com la presidència del Parlament (on no hi ha discursió), però mai la vicepresidència del Govern amb competències en Economia i Hisenda. També resta pendent la participació del PSM (on hi ha disensions intenrnes) en el Consell Insular, on es decisiu el posicionament final de Munar.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.