algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Arca considera que els tribunals «no són sensibles» envers el patrimoni històric

L'entitat discrepa amb la sentència que rebutja declarar BIC els edificis de les estacions

J.F. Palma. l'Associació per a la Revitalització dels Centres Antics, ARCA, considera que els Tribunals de Justícia «no tenen encara la suficient sensibilitat envers el patrimoni històric i donen una àmplia facultat discrecional a l'Administració perquè aquesta determini si és o no patrimoni cultural un edifici o un element o si és o no conjunt històric». D'aquesta manera va reaccionar ahir ARCA, després que la sala del Contenciós Administratiu del Tribunal Superior de Justícia de les Balears desestimàs la declaració de BIC que havia sol·licitat l'esmentada entitat per al conjunt dels edificis del parc de les Estacions, tal com ja va avançar el passat divendres Diari de Balears.

Com es va publicar, el Tribunal donava la raó a la Comissió de Cultura i Patrimoni del Consell Insular de Mallorca la qual va creure oportú no declarar BIC el conjunt de les estacions dels ferrocarrils Palma-Inca i de Sóller, però en canvi instà l'Ajuntament de Palma perquè alguns dels edificis passassin a formar part del catàleg municipal.

Per Arca, no tot és negatiu en la sentència, ja que considera que «el Tribunal reconeix que hi havia informes i elements valoratius rellevants a favor de la declaració de BIC, però posa l'accent en la protecció dels elements de valor cultural mitjançant altres fórmules que no són necessàriament les de BIC».

Així, l'entitat que vetla per la revitalització dels centres antics, creu que les estacions «mereixen la protecció màxima de conjunt que a més permetia elaborar un pla especial en el qual s'especifiquen les mesures concretes de protecció».

.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.