algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
16°

Intoxicats 42 menors a Binifaldó després de la ingesta d'aigua amb residus fecals

Els afectats són alumnes d'una escola pública de Palma que es trobaven de colònies a la finca

42 escolars d'un centre docent de Palma que es trobaven gaudint d'unes colònies d'estiu a la finca de Binifaldó, al municipi d'Escorca, varen resultar intoxicats a causa de la ingestió d'aigua contaminada.

Segons confirmaren fonts sanitàries, les patologies que presentaven els infants no revestien gravetat, ja que únicament es parlà de petits trastorns intestinals, amb alguna possible colitis, vòmits i diarrees, però tot de caràcter lleu. A causa d'això, cap dels infants necessità ser ingressat en centre sanitari algun.

L'Ibanat, que s'encarrega de la gestió de la finca, assegurà no tenir cap mena de responsabilitat sobre aquest tema, ja que les colònies «són acords subscrits entre Educació i les pròpies escoles, i nosaltres no hi intervenim per res». Sobre les possibles causes de la intoxicació, aquest organisme explicà que un dels monitors que es trobava al càrrec dels menors afectats obrí, amb l'ajuda d'una clau mestra, una font que ha estat instal·lada darrerament, però que es trobava tancada amb pany ja que no era prevista la seva utilització per al consum.

La Conselleria de Sanitat manifestà que aquest sortidor d'aigua era analitzat cada quinze dies com totes les altres fonts de la zona, i que fins ara no s'havia observat cap casta d'irregularitat en els continguts químics de l'aigua. Aparentment el líquid element ha patit la contaminació directa d'aigües fecals que s'han filtrat des d'un pou negre situat molt prop de l'aixeta afectada.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.