algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
11°

El control d'equipatges i l'arc de metalls de l'aeroport passen a mans privades

Interior i Aena signaren un acord que s'aplicarà a Son Sant Joan després de l'estiu

58450
Els vigilants de seguretat controlaran els detectors de metalls. | S.A.

L'aeroport de Palma, a l'igual que els de la resta de l'Estat, donarà entrada a empreses de seguretat privada per tal que col·laborin en la vigilància de les instal·lacions, la seguretat interna dels recintes aeroportuaris i el control de passatgers.

Concretament, les tasques que podran assumir els vigilants són el control de l'arc detector de metalls i també dels equipatges de mà, tal com varen indicar membres de les forces de seguretat a Son Sant Joan i també de l'empresa privada que fa feina a l'aeroport.

Segons confirmaren fonts de Son Sant Joan, la intervenció de les empreses de seguretat privada s'ha fixat en un acord signat el 29 de juny passat entre el secretari d'Estat de Seguretat del Ministeri de l'Interior, Ricardo Martí Fluxà, i Aena. D'aquesta manera, s'ha aprovat el marc legal perquè els vigilants de seguretat actuïn en els aeroports. En qualsevol cas, les tasques dels vigilants seran sempre per complementar les funcions de les forces de seguretat que estan destinades als aeroports: Guàrdia Civil, Cos Nacional de Policia i, quant a regulació del trànsit exterior, Policia Local.

Els mateixos informants indicaren que la primera fase d'aquest programa s'aplicarà a l'aeroport de València i de manera paulatina s'estendrà a la resta d'aeroports espanyols. «En cap cas no ens plantejam implantar aquest nou sistema a Son Sant Joan en plena temporada alta perquè el volum de passatgers no ens permet introduir novetats en el funcionament de l'aeroport», indicaren.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.