muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín: 12°
15°

Can Majoral, pioners de la producció de vins ecològics i artesans a Mallorca

El responsable, Andreu Oliver, mostra una gran preocupació per la seva qualitat

Can Majoral és un petit celler d'Algaida en vies d'expansió que produeix vins de la collita de les seves pròpies vinyes, les quals tenen un tractament ecològic des del cultiu. Ha estat una empresa pionera quant a la producció del vi ecològic i artesà.

El màxim responsable, Andreu Oliver, més conegut popularment com Andreu Majoral, ha explicat que «el que més ens preocupa és la qualitat dels vins i aconseguir que aquesta millori dia a dia».

Perquè els vins siguin totalment ecològics s'ha de començar des del principi, és a dir, «el producte ecològic s'inicia a partir de la sembra de la vinya. Els adobs són naturals, es fa un control preventiu de les malalties i només es poden tractar amb sofre i brou bordelès, que és una mescla de coure amb cals».

Per a la vinificació no es poden usar productes químics, se n'ha de fer un seguiment perquè la fermentació tengui molt de fred. La temperatura no pot passar dels 25 graus pels vins negres i 16 graus pels blancs. També és molt important que es dugui un control molt rigorós de l'estat del raïm. Llavors, el líquid es guarda dins un dipòsit d'acer inoxidable o de fusta.

El celler can Majoral compta amb les varietats tradicionals de Mallorca com també amb altres de nobles de fora. Unes estan incorporades a la vinificació i les altres, en experimentació.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.