algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
16°

El nou mapa municipal lleva poder al PP i crea dissensions a l'esquerra

Els populars perden Manacor i Alcúdia, i donen la batlia al PSM d'Alaró i Maria

El Partit Popular aconseguí 22 batlies a tot Mallorca en la constitució dels ajuntament arreu de l'Illa. Es tracta d'un nombre important, però els conservadors perden les emblemàtiques ciutats de Manacor i d'Alcúdia. D'altra banda, afloraren les dissensions a l'esquerra, i a Alaró i a Maria de la Salut el PP votà el PSM per impedir el nomenament d'un batle del PSOE.

En total, i a part de les 22 batlies del PP, el PSM n'aconsegueix 10, i és així la segona força a la Part Forana (encara que en dos casos amb vots populars), el PSIB-PSOE serà primera vara a vuit pobles, UM a 7, i d'altres sis seran governats per independents. A més, la capital, Palma, haurà d'esperar fins dia 23 que els jutges decideixin sobre els recursos presentats. El mateix passa a Santa Margalida, on el popular Antoni del Olmo haurà d'esperar la resolució del recurs presentat pels socialistes. Mentre, a Escorca els jutges han impedit la creació del nou consistori mentre investiguen la presència d'una quarantena de «marcians» amb dret a vot a la plaça dels Pelegrins.

Pel que fa a l'esquerra, Alaró és la gran sorpresa. Per primera vegada des del 1979 el govern municipal ha fugit de les mans del PSOE i, cas insòlit, perquè el PP votà el PSM, el mateix que va passar a Maria de la Salut i també hauria pogut passar a Binissalem.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.