algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín:

Son Manera: d'antiga possessió a turisme rural

La finca data del segle XVII i la casa s'habilitarà amb vint-i-cinc cambres per acollir els hostes

L'antiga possessió de Son Manera, terme municipal de Montuïri, està en vies de dedicar-se al turisme rural. La finca comptarà amb 25 cambres destinades als hostes, que podran gaudir de l'arquitectura mallorquina del segle XVII a més d'una gran extensió de terra on es poden contemplar elements patrimonials com un molí fariner, cases i cisternes realitzades amb la més antiga de les tècniques.

Actualment, la finca és propietat d'una família mallorquina dedicada al sector agroturístic i restauració. Un dels motius principals d'aquesta adquisició ha estat evitar que l'antiga possessió caigués en mans de propietaris estrangers ja que n'hi havia que estaven interessats.

Fonts dels actuals propietaris apunten que «intentarem dur a terme una restauració que s'ajusti el més possible a les característiques de l'arquitectura mallorquina del seu temps, així com també respectarem al màxim el paisatge que envolta les cases de Son Manera».

Segons els propietaris, «el turisme rural és molt arriscat ja que s'ha de fer una gran inversió i els guanys vénen bastant més tard. No és un turisme com el de la costa, és un turisme patrimonial i cultural que exigeix una gran dedicació. En realitat quan es du a terme una tasca com la de restaurar aquestes antigues cases, no és per guanyar doblers, és perquè estimam la nostra terra».

La finca té una extensió de terra de 55.000 metres. Des de les cases es pot divisar el molí des Fraret, que s'ha habilitat per acollir l'oficina d'informació turística del Pla.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.