cielo claro
  • Màx: 28°
  • Mín: 19°
19°

La manca de vocació sacerdotal obliga a una reordenació de rectors dels pobles

Les parròquies solidàries del Pla augmentaran el seu nombre d'esglésies

La manca de vocació sacerdotal ha estat un dels motius principals perquè el Sínode Diocesal hagi produït la reordenació dels rectors en alguns pobles de la Part Forana. La comarca del Pla ha estat una de les zones on els canvis realitzats han provocat més desil·lusions per part dels veïns.

Així, la parròquia de Vilafranca de Bonany entra a formar part de les parròquies solidàries d'Algaida, Montuïri, Porreres i Sant Joan, de les quals serà moderador mossèn Antoni Riutort Fullana. Serà rector solidari d'aquestes parròquies amb especial dedicació a Porreres mossèn Joan Rosselló Vaquer, que fins ara ha estat el rector de Llubí. Mossèn Miquel Amengual Saurina tindrà especial dedicació a les parròquies de Sant Joan i Vilafranca de Bonany.

D'altra banda, la parròquia de Campanet entra a formar part de les parròquies solidàries de Biniamar, Mancor de la Vall, Moscari i Selva, on continuarà com a moderador Bartomeu Fons Pascual, mentre que el rector solidari d'aquest grup de parròquies amb una dedicació especial a Mancor de la Vall serà el conegut mossèn Santiago Cortés Forteza. Uns altres canvis que s'han de destacar és el de Miquel Gual Tortella, que passa de la parròquia de Nostra Senyora dels Dolors de Manacor a la parròquia de la Santíssima Trinitat de Palma. També Rafel Umbert Sureda, fins ara rector de Santanyí i director espiritual del Seminari, passa a ser el rector de la parròquia de Nostra Senyora dels Dolors de Manacor.

Des del gabinet de premsa del Bisbat de Mallorca han informat que els motius dels canvis són molt diversos: uns són per cobrir una vacant deixada per defunció, per jubilació, per càrrecs de durada limitada o a petició pròpia. Uns altres motius són per cobrir les vacants deixades pels anteriors i uns altres són per simples remodelacions per raons pastorals o personals.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.