Unió Mallorquina i el PSM aposten per la constitució d'«un govern progressista amb forta presència nacionalista tan personal com ideològica». Aquestes paraules, pronunciades per Pere Sampol en acabar la segona reunió dels dos partits, foren ratificades per Maria Antònia Munar, que, tot i això, anuncià que mantindria la trobada amb el Partit Popular sol·licitada per Jaume Font.
La presidenta d'Unió Mallorquina explicà que no descarta un pacte amb cap partit, sinó que, en tot cas, serà algun partit qui es descarti en no poder assumir el programa que ha elaborat conjuntament amb el PSM. Els partits nacionalistes completaren el document redactat dimecres amb el capítol dedicat a les polítiques sectorials que hauria de desenvolupar el nou executiu.
Les conclusions pactades són les següents: foment de l'economia productiva, especialment de la petita empresa i defensa del petit comerç; promoció de la diversificació de la nostra economia i la desestacionalització; millora de la mitjana salarial i de pensions; i mesures que fomentin l'estabilitat laboral. Els nacionalistes pensen que s'ha de «salvar» l'agricultura i la ramaderia amb vocació de fer-les productives mitjançant el foment del consum i de l'exportació dels productes illencs.
Respecte a l'Ordenació del Territori opinen que s'ha avançat molt gràcies al Pacte de Progrés al Consell de Mallorca i avançaran en la mateixa línia. Aposten per la creació d'un pla d'infraestructures i transports que doni prioritat a la modernització de l'actual xarxa viària i la potenciació dels ferrocarrils com a alternativa a les autopistes. Donen especial importància a la creació d'un fons de compensació intermunicipal que afavoreixi especialment els municipis que tenen més territori a protegir com la Serra de Tramuntana.
Finalment, reclamen mesures de regeneració democràtica amb una administració transparent i una gestió eficaç. En aquest sentit es feu una forta crítica al «mal perdre» del Partit Popular «demostrat durant la campanya electoral».