algo de nubes
  • Màx: 28°
  • Mín: 20°
25°

Un nou programa informàtic facilitarà documents del PGOU

Els ciutadans de Palma podran realitzar en breu tota mena de consultes en matèria urbanística gràcies a l'Urbapalma99, un programa informàtic que sortirà a la venda en dos mesos i que permetrà els interessats resoldre qüestions referents al Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU). Així ho presentà ahir l'encara regidor d'Urbanisme, en funcions, Carlos Ripoll, que manifestà que «amb aquest projecte s'obre una nova era pel que fa a les relacions entre l'Ajuntament de Palma i el ciutadà en l'àmbit urbanístic. Entre altres coses, "afegí", els veïns evitaran haver de traslladar-se a les oficines municipals, fer coes i altres tràmits».

El programa «intel·ligent», actualment en perfeccionament, ha estat elaborat per l'Oficina de Revisió del Pla general i permet conèixer les dades urbanístiques amb relació a qualsevol zona i barri de la ciutat. El coordinador de l'oficina, Antoni Llamas, indicà que Urbapalma99 recull la informació continguda en més de 30 quilos de paper, que s'ha organitzat de manera senzilla perquè pugui ser comprès també per persones que no siguin expertes. Les dades, segons concretà, s'han estructurat en diferents blocs entre els quals es troben els d'informació gràfica, «que seria la part més interessant per a l'usuari», l'estudi econòmic financer, programes d'actuació i normes urbanístiques que inclou unitats d'execució en sòl urbà, fitxes de sistemes, distints catàlegs, dades catastrals o accions en urbanitzables entre d'altres assumptes.

Llamas indicà que Urbapalma99, desenvolupat en Java, es presentarà en forma de CD-Rom i, més tard se'n podrà fer ús a través d'Internet; de moment, es pot utilitzar des d'un PC amb Windows i des d'un Mac.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.