algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
25°

Els controladors aeris i Aena firmen la pau almenys fins al 15 de juliol

La plantilla s'avingué ahir a donar aquest marge de temps a la nova direcció

Aeroports Espanyols i Navegació Aèria (AENA) i representants dels controladors aeris de l'aeroport de Son Sant Joan arribaren anit a un acord verbal perquè es torni a la normalitat fins el 15 de juliol, indicà un portaveu d'Aena. El portaveu de l'organisme regulador dels aeroports espanyols assenyalà que en les converses mantingudes ahir amb els controladors de Palma, aquests «han comprès la necessitat de tenir normalitzat el servei i donar temps perquè la nova direcció de l'aeroport desenvolupi la seva gestió».

Juan María García Gil, president de la Unió Sindical de Controladors Aeris (USCA), assenyalava a Castelldefels, hores abans de conèixer-se l'acord a Palma, que sobre la situació en aquest aeroport els responsables d'Aena «ja estaven alertats des de feia anys dels problemes de plantilla, insuficient per atendre la forta demanda de vols que té aquest aeroport durant sis mesos a l'any». També amenaçà «amb una vaga generalitzada sense serveis mínims en el mateix moment en què s'obre un expedient a un controlador».

La nit de diumenge a dilluns, la presència d'un sol controlador a la torre, a causa de la baixa per malaltia del company que havia de treballar i perquè cap altre professional volgué realitzar hores extra, provocà un autèntic caos a l'aeroport de Palma. L'ens públic Aeroports Espanyols i Navegació Aèria anuncià dimecres la destitució dels tres responsables del control aeri de Son Sant Joan.

El president d'USCA afirmà ahir que el succés ocorregut a l'aeroport diumenge passat «es veia venir, atès que no té capacitat suficient per atendre la demanda de l'aeroport». García Gil, que negocia a Castelldefels les millores laborals per als controladors, culpà els responsables de les companyies aèries privades «d'haver organitzat aquesta situació», ja que «amb Aena mai no hem tingut problemes, fins que certs senyors, amb la intenció d'enriquir-se, han anat creant el conflicte».

Per la seva banda, Gaspar de Vicente, director de Navegació Aèria, afirmà a DdB que «per les bones o per les males la torre de control de Palma funcionarà, ja que per culpa de 35 controladors no deixarem aïllada Mallorca».

Un cop fou fulminada, dimecres passat, la cúpula de Navegació, Control i Torre de les Balears, així com la neteja que es produí ahir sobre la resta de càrrecs de lliure designació, el director de Navegació Aèria envià des de Madrid el director de Trànsit Aeri, Francisco Quevedo, el cap de Control, Carlos Hernández, i un membre de recursos Humans, «amb amplis poders per prendre les decisions necessàries perquè Palma no quedi sense trànsit aeri».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.