algo de nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 21°
26°

Ningú no quedà satisfet amb el 'dia sense cotxes' en el centre de Palma

Només Joan Bauzà i els usuaris de l'EMT es mostraren contents amb l'experiència

59608
Aquest era l'aspecte de Jaume III. | Pere Bota.

L'experiència que Palma engegà ahir d'«un dia sense cotxes» passà sense deixar empremta en els ciutadans. I és que ni residents, polítics, empresaris, comerciants o taxistes quedaren contents amb la jornada, en què l'Ajuntament tancà al trànsit el centre històric i acordà la gratuïtat dels autobusos de l'EMT.

Després del fracàs d'una iniciativa semblant impulsada el 29 d'abril pel Consell de Mallorca i algunes organitzacions ecologistes, Cort volgué repetir l'experiència. Però els resultats només han estat valorats positivament pel regidor de Governació en funcions, Joan Bauzà, i lògicament pels ususaris de la xarxa d'autobusos de l'EMT. Bauzà assegurà que els vuit aparcaments disponibles a la perifèria s'ocuparen amb un major percentatge i que només es hi hagué retencions en els punts concrets de tall al trànsit.

En aquesta ocasió, el consistori decidí "per fer més efectiva l'experiència", tancar l'entrada de cotxes als carrers més cèntrics de la ciutat, des de les set del matí fins a les vuit de l'horabaixa. Aquesta mesura fou rebuda amb reticències per la majoria dels comerços que temien una disminució de vendes. De fet, representants de Pimeco i Afedeco expressaren ahir la seva insatisfacció, ja que durant el «dia sense cotxes» les botigues dels principals carrers comercials, Sindicat, Sant Miquel, Jaume II i Jaume III, experimentaren una menor activitat empresarial. «No hi ha cotxes, no hi ha gent i per tant, no hi ha clients», afirmà la propietària d'una botiga situada devora Cort. En aquest sentit, els amos dels bars de la zona coincidiren a afirmar que la menor presència de vehicles es traduïa en una menor presència de clients de passada, ja que els fixos hi acudiren igualment. Els taxistes tampoc no aconseguiren incrementar el nombre de passatgers.

Si de l'èxit d'aquesta iniciativa en depenia l'inici d'un estudi per una possible habilitació per a vianants del centre de la ciutat, és segur que falta madurar la iniciativa. I és que la poca participació ciutadana "a causa d'una manca d'informació, segons els grups polítics openents i entitats ciutadanes", i l'execució «a mitges» de l'experiència fa que la diada sense cotxes no hagi tingui incidència a Palma.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.