algo de nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 20°
24°

Alternativa Liberal exigeix la batlia per quatre anys per formalitzar el govern

L'Agrupació Independent vol dirigir les àrees d'Hisenda, Turisme i Portocristo

El grup Alternativa Liberal per Manacor (ALM), que a les eleccions del dia 13 de juny passat va obtenir un únic edil, ha exigit comptar durant tota la propera legislatura amb la titularitat de la batlia de Manacor per dur a terme la signatura d'un acord de govern.

L'Agrupació Independent de Portocristo (AIPC), que fa bloc amb ALM, s'estima més poder controlar les àrees d'Hisenda, Turisme i la delegació de Portocristo. Els representants d'ambdós partits, AIPC i ALM, que han signat un acord de coalició per negociar els futurs pactes de govern, ja s'han reunit amb els representants del PSM i PSOE durant dilluns vespre i amb el Partit Popular (PP) ahir horabaixa, per donar a conèixer quines són les seves pretensions.

Les reaccions no s'han fet esperar per part de les llistes més votades que aspiren a poder controlar el govern. Tant el PP com el bloc format pel PSM i el PSOE consideren que la pretensió d'Alternativa de presidir la batlia és exagerada. De moment, però, encara cap d'aquests partits no ha tancat la porta a una futura negociació.

La nacionalista Maria Antònia Vadell va deixar clar, després de la reunió de dilluns vespre, que no volia servir de moneda de canvi «ni ser utilitzada com altres vegades s'ha intentat fer durant la passada legislatura en distintes ocasions, com per exemple va fer Eduardo Puche, edil de Convergència de Manacor (CM)».

D'altra banda, Francesc Acuñas, edil del PSOE, ha manifestat, sobre la reunió mantinguda amb AIPC i ALM, que «crec que Alternativa Liberal està en una posició d'estratègia, consider que no és gaire lògic que el partit amb menys representació demani la batlia, però al cap i a la fi en política tot és negociable». Tant Vadell com Acuñas varen destacar la importància que ALM i AIPC demanassin el mateix al PP a l'hora de negociar el pacte per poder lluitar amb les mateixes armes.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.