algo de nubes
  • Màx: 28°
  • Mín: 21°
28°

Els abocaments de la depuradora tenyeixen de negre el torrent

El gerent d'Ibasan s'excusa dient que la planta té problemes de filtres

Les pedres del torrent de Sant Jordi estan tenyides de negre, també els marges de cada costat. Els fangs que aboca la depuradora s'han anat precipitant al llarg del llit del torrent, que ara put en vida i, més encara, si el sol pica i fa la calor d'aquest temps.

El gerent d'Ibasan (Institut Balear de Sanejament), Gabriel de Juan, surt ara dient que a la planta de Pollença que aboca les aigües suposadament depurades al torrent de Sant Jordi «tenim problemes de filtres». També afirma que «amb l'arribada de la calor l'aigua surt més tèrbola», però que «la planta funciona normalment». De Juan afegeix després que «tenim una avaria en els filtres finals, en els sistemes de filtració» i que a més «s'han cremat les bombes».

Els propietaris de les finques que limiten amb el torrent es queixen de la pudor que fa i de l'estat en què es troba el llit. I no s'expliquen com des d'Ibasan no han solucionat els problemes abans. Després comenten que «qualcú s'hauria de fer responsable de la situació en què es troba el torrent» i que «o bé des de l'Ajuntament o des del Govern mateix haurien de demanar responsabilitats a l'empresa subcontractada». Els veïns entenen que Ibasan hauria de tenir una assegurança per netejar el torrent un cop es produeixen abocaments de fangs al llit, com ha passat a Pollença.

Mentrestant, el torrent de Sant Jordi, des de la depuradora i fins a la seva desembocadura a la badia de Pollença, a ca na Volentina, està mesell de vegetació. De polletes d'aigua, però no se'n veuen. A segons quins redols, el líquid espès que ha tirat la planta depuradora s'acumula fent bombolles.

I els fets que ara han denunciat els veïns es repeteixen cada estiu, quan hi ha massa gent a la zona costanera i la planta sembla resultar insuficient. Encara que des de l'Administració afirmen que la depuradora mai no ha funcionat al màxim de la seva capacitat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.