muy nuboso
  • Màx: 26°
  • Mín: 23°
26°

El Casal de can Gelabert acollirà un gran centre d'enologia i viticultura

S'hi traslladarà la seu de la Denominació d'Origen dels vins de la comarca

Els vells murs del Casal de can Gelabert acolliran un gran centre dedicat al vi. Aquest és un dels projectes més innovadors que l'Ajuntament de Binissalem ha començat a preparar per ubicar-lo en allò que serà el casal de cultura del poble, aprofitant la restauració integral que s'hi està duent a terme.

En principi, després de les primeres gestions realitzades, ja s'ha confirmat que les oficines de la Denominació d'Origen Binissalem, que agrupa els grans cellers de la comarca, s'hi traslladaran tan bon punt s'acabi la reforma. Les actuals dependències es trobaven fins ara a la Casa de la Vila. Les noves se situaran al vell celler del casal.

L'activitat del futur centre d'enologia no és limitaria només a aquest organisme, ja que es preveu crear una aula desmuntable de formació on s'impartirien cursets de viticultura i també de tast de vins. Aquesta aula compliria tots els reglaments sanitaris d'una instal·lació d'aquest tipus i que seria la segona de Mallorca, ja que només n'hi ha una a la seu de la Conselleria d'Agricultura. En aquest sentit, ja s'han mantingut contactes amb personal qualificat que s'encarregaria d'impartir els cursets de tasts.

També hi podran tenir lloc presentacions de vins, a més d'actes de caire cultural amb els quals es lligarà un tast.
Segons va justificar el batle en funcions de Binissalem, «l'afició per la cultura del vi ha crescut de manera molt important els darrers anys a tota la comarca i és molt necessari disposar d'un espai i d'unes instal·lacions en condicions per cultivar aquesta cultura i a la vegada per promocionar un dels productes més destacats de la nostra terra».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.