cielo claro
  • Màx: 28°
  • Mín: 19°
19°

Més de 43.000 ciutadans de les Balears tenen llicències per a armes de foc

Un total de 43.393 ciutadans tenen concedides llicències per a armes de foc a les Illes Balears. Així consta en el registre d'armes de la 313 Comandància de la Guàrdia Civil de les Illes Balears en data de cinc de maig. D'aquestes, s'han de descomptar les 2.909 llicències d'armes per als policies locals que també són controlades per part de la Benemèrita. Així, els particulars tenen en el seu poder un total de 40.484 llicències.

El nombre de permisos a les Balears s'ha incrementat, cosa que continua la tendència arreu d'Espanya. De totes maneres, l'augment és relatiu. A tot l'Estat cada any es concedeixen un total de 18.000 noves llicències. Actualment el nombre total de permisos vigents és de 2.089.190. Per tant, l'increment anual a l'Estat és xifrat en el 0'86%, més o manco com a Balears. De qualsevol manera, el nombre de llicències registrades a les Illes suposa només un total del 2% estatal. Però en nombres reals a Balears la sitació és diferent, ja que una mitjana d'una de cada devuit persones ha complit els tràmits legals per tenir una arma de foc.

Aquestes llicències són les que permeten controlar el total de les armes existents a Balears. En un informe dels agents de la 313 Comandància s'estima que hi ha un total 6.315 armes curtes, 7.212 rifles i carabines i 67.687 escopetes. Així, el nombre d'armes de foc que es mouen a les Illes és de 81.214. Una per a cada 9'6 ciutadans. Això significa que moltes de les llicències serveixen per a més d'una arma.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.