algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
19°

La vida entre barrots tindrà més qualitat amb el màxim confort de la nova presó

El nou centre penintenciari té capacitat per a 1.180 places i funcionarà al juliol

El disseny de la nova presó de Palma, que començarà a funcionar el pròxim mes de juliol, respon a una tipologia modular i està ideada per aconseguir que els reclusos tenguin el màxim confort en la seva situació de privació de llibertat.

La nova filosofia de la Direcció General d'Institucions Penitenciàries, que depèn del Ministeri de l'Interior, per als nous centres penitenciaris se centra en un nucli urbà autosuficient. La presó està formada per 14 mòduls i altres edificis situats al seu voltant on es localitzen els serveis culturals, sanitaris, esportius, productius comunitaris i assistencials. L'objectiu és que les necessitats dels interns estiguin totalment cobertes i també reduir al màxim els trasllats dels reclusos per utilitzar serveis fora del centre penintenciari.

En el cas concret de Palma, la nova presó té una superfície total de 307.674 m2, dels quals estan construïts 83.468 m2. La seva concepció es basa en un nucli urbà articulat en edificis independents separats per carrers i places. A les zones laterals estan emplaçats els quatre edificis residencials i cadascun es divideix en dos mòduls independents amb un lloc de vigilància comú.

Cadascun dels mòduls té pati propi i quatre plantes. A la baixa se situa la cabina de vigilància, la sala d'estar, el menjador, la cuina, l'economat, la perruqueria, el magatzem i les màquines expenedores. La segona té tots els sistemes operatius i d'infraestructura i a les dues plantes superiors es troben les cel·les de 10 m2, 36 en cada pis. Com a novetat, i per a les recluses que tenguin fills de menys de tres anys, hi ha un mòdul especial vinculat a una escola infantil. Aquesta infraestructura evitarà els trasllats de les penades a altres presons preparades per acollir mares amb els seus fills, com ara la de València.

Entre els equipaments comuns s'ha de destacar l'edifici esportiu i cultural, en el qual s'ha emplaçat el saló d'actes amb capacitat per a 190 interns, una biblioteca, 13 aules, poliesportiu cobert, gimnàs, piscina i vestuaris. També hi ha l'edifici sanitari, amb 30 habitacions, zona de rehabilitació i consulta de metges especialistes.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.