cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 18°
18°

Ramis: «El jurat del projecte Port Segle XXI té una qualitat excepcional»

Diu que no es poden barrejar el treball dels seus membres i les visites del públic

El president de l'Autoritat Portuària, Lluís Ramis d'Ayreflor, manifestà ahir que el nivell del jurat que decidirà les tres millors propostes del concurs convocat per al projecte Port Segle XXI «té una qualitat excepcional». Ramis féu aquestes declaracions a Diari de Balears arran de les opinions de la Federació de Veïns de Palma i d'ARCA que consideraren que el fet que les maquetes de les 19 propostes no puguin ser contemplades pels ciutadans fins que el jurat no hagi decidit els guanyadors és «obscurantista».

El president de l'Autoritat Portuària explicà que a la reunió del passat dia 16, el jurat analitzà aquest tema i els seus membres opinaren que el sistema més adequat era prendre primer la decisió per tal que el debat ciutadà se centràs a les idees guanyadores. «Així opinaran ja sobre una decisió i després s'exposaran les 19 propostes íntegrament». A més, indicà Ramis, s'ha hagut d'adequar amb obres la seu de l'antiga Transmediterrània per tal de disposar d'un local amb totes les condicions en què exposar els projectes. «El nombre de propostes desbordà totes les previsions i hem hagut d'actuar després de rebre les propostes».

El responsable dels ports de Balears insistí que el jurat no considerà positiu que hi hagués una coincidència entre el treball del jurat i les visites del públic. «S'ha de valorar que a més de les sessions conjuntes també hi ha sessions individuals o de diversos membres del jurat en què es fan comentaris i barrejar aquestes dues situacions no seria correcte». En aquest sentit, recordà la cura que ha caracterizat tot el procés del concurs en el sentit d'aconseguir les màximes fermances de confidencialitat. «El plec de bases respecta molt l'anonimat. El fet que puguin venir alguns membres dels equips participants i fer algun comentari li llevaria respecte a les bases del concurs i una de les funcions del jurat és opinar sobre l'anonimat de les propostes».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.