algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 17°
17°

Mayor Oreja inaugura la nova presó sense revelar qui la vigilarà

Alts comandaments de la Guàrdia Civil de l'Estat visitaren fa deu dies el centre

81552

El ministre de l'Interior, Jaime Mayor Oreja, inaugurà ahir la nova presó sense revelar quin serà el cos de seguretat que n'assumirà les tasques de vigilància. «Si no ho fa el Cos Nacional de Policia s'ha d'estudiar quins seran els llocs de l'Estat on no ho faci la Guàrdia Civil», afirmà, a la vegada que afegia que havia que cercar una fórmula equilibrada entre les dues forces de seguretat.

Segons informacions conegudes per Diari de Balears, fa aproximadament deu dies un alt càrrec a nivell estatal de la Guàrdia Civil visità les instal·lacions de la nova presó per tal d'analitzar les necessitats quant a personal i cobertura de la seguretat del recinte penitenciari.

Mayor Oreja indicà que al darrer viatge realitzat a les Illes ja assumí la preocupació plantejada pels funcionaris del Cos Nacional de Policia. «El que sí és clar és que Palma no tindrà problemes quant a dispositius policíacs per altres funcions que desenvolupin les forces de seguretat i no distraurà efectius de la seguretat ciutadana a Palma».

El ministre de l'Interior indicà que seria el mateix secretari d'Estat de Seguretat, Ricardo Martí Fluxà, qui anunciaria, en nom dels dos cosos, com es repartirà la vigilància de les presons entre les dues forces de seguretat. «En molt poc temps tindrem la solució definitiva i malgrat que Palma ja està decidit, s'han d'aconseguir les solucions per a altres indrets de l'Estat», insistí Mayor Oreja.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.