cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 18°
18°

Munar es declara oberta a escoltar totes les ofertes de pacte al Govern

La presidenta diu que ja ha rebut felicitacions de Matas, Verger, Antich i Sampol

Unió Mallorquina no pactarà amb l'esquerra o amb el Partit Popular fins que no hagi sentit totes les ofertes «i saber quina de les dues opcions s'acosta més als valors de centre nacionalista que defensam», afirmà ahir la seva presidenta, Maria Antònia Munar, que també ha obert un període de consultes amb les bases i càrrecs intermedis del partit per saber quina és l'opinió del partit. Després arribarà la decisió final.

Munar va admetre que entre la nit de diumenge i dilluns dematí ja li havien telefonat la majoria de líders. «El primer a trucar va ser Joan Verger. Després vaig parlar amb Francesc Antich i li vaig comentar que no era el primer a parlar amb mi. Antich em va contestar que no era el primer, però sí el que més vegades havia pensat en mi. Va ser molt simpàtic». Després telefonà Pere Sampol i, finalment, Jaume Matas, que «em va felicitar perquè UM havia estat la força que ha crescut en aquestes eleccions».

No obstant això, i malgrat les insistències, Munar no revelà amb qui pactarà, i aprofità per dir el que menys li agrada de les dues bandes: «El PP ha fet coses que no ens han agradat. Som una nacionalitat històrica i aquest reconeixement no es reflecteix a la reforma de l'Estatut d'Autonomia. A més, nosaltres defensàrem un Règim Fiscal Especial molt més important que el reflectit a la llei aprovada per Madrid. Aquestes coses són les que marquen una diferència més clara amb el PP».

Respecte a l'esquerra, indicà que «volem donar un projecte centrat, sigui de centredreta o de centreesquerra. Això vol dir que si ens presenten programes inassumibles per a UM, no hi haurà manera de pactar. Pens en Esquerra Unida. Si volen el pacte, és necessari que l'esquerra es posi d'acord sobre el que vol fer».

Munar també llevà importància a la pèrdua d'un escó per part del PSM indicant que «es tracta d'una davallada més formal que real. Pens que la lectura adient és que tothom ha mantingut posicions

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.