cielo claro
  • Màx: 31°
  • Mín: 23°
29°

Els ajuntaments crearan censos per a cans i sistemes d'identificació

El nou sistema dóna solució als problemes d'animals aperduats

La Conselleria d'Agricultura ha aprovat l'ordre que permet als ajuntaments la creació d'un cens homologat per als animals de companyia, com també un sistema d'identificació global. Amb aquesta iniciativa s'acaben els problemes dels consistoris a l'hora d'identificar animals aperduats, ja siguin del mateix municipi com dels veïns. L'ordre del Govern afecta de manera obligatòria tots els cans, mentre que per la resta d'animals de companyia la seva inclusió al cens depèn de la voluntat dels seus propietaris.

El sistema d'identificació únic es farà mitjançant la implantació a l'animal d'un dispositiu electrònic ubicat a l'interior d'una càpsula que es denomina «trasponder». En ella s'introdueix un codi alfanumèric que és llegit mitjançant un lector informàtic específic que podrà ser consultat per tots els ajuntaments de les Illes a través del Registre d'Identificació Animal de les Balears. La càpsula serà introduïda a l'animal pel veterinari i en ella, a més de les dades per localitzar al seu propietari, hi constaran les seves característiques i la data en la qual es va implantar.

Els propietaris seran els responsables d'identificar i de registrar els animals.
En el cas dels cans, el Govern ha establert un termini màxim d'un any a partir d'aquest mes per censar els que no hi estan. Per als nadons, es disposa d'un termini màxim de tres mesos a partir del seu naixement per censar-los, ja que serà requisit previ i obligatori per a qualsevol transacció amb l'animal.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.