algo de nubes
  • Màx: 26°
  • Mín: 20°
23°

Serra Morena durà el Govern als jutjats per les graveres de Son Corp

Argumenta que no ha contestat les al·legacions al Pla sectorial de pedreres

L'Associació de veïns Serra Morena denunciarà el Govern balear davant els tribunals, vist que dins l'aprovació definitiva de la revisió del Pla sectorial de pedreres de les Illes Balears es preveuen les dues graveres de Son Corp i Son Corpet, sense haver tingut en compte ni haver contestat les al·legacions presentades pel col·lectiu. Aquest insisteix que «les noves graveres no són legalitzables». El president de l'Associació Serra Morena, Jordi Vandrell, ha anunciat que «si s'atreveixen a moure obres per explotar les graveres de Son Corp i Son Corpet, ens tornarem a mobilitzar i organitzar actes de protesta per evitar que continuïn amb la destrucció de la zona».

Els veïns al·leguen que «el Pla de pedreres autoritza a llevar un tros de camí que com a públic és propietat del poble de Sineu i pel qual els veïns tenen tot el dret de passar, així mateix es lleva un altre tros de camí que dóna pas a diversos propietaris que quedaran sense camí per anar a les seves finques».

Un altre dels aspectes que destaca Serra Morena és que «als projectes de les graveres de Son Corp i Son Corpet no es preveien les mides pertinents dels habitatges que es troben molt a prop de les explotacions, a part que no garanteixen la seva seguretat, ni de la gent que hi pugui circular o habitar».

L'Associació critica que el camí d'accés a la gravera és molt estret per a camions pesants on ni tant sols hi passen dos cotxes. «La carretera vella de Sineu-Petra i les rondes de Sineu ja estan molt saturades per camions que passen en molt el tonatge permès i per tal d'eixamplar o fer una nova carretera per enllaçar amb la de Sineu-Ariany caldrien molts de doblers», manifesta el col·lectiu.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.