cielo claro
  • Màx: 26°
  • Mín: 17°
17°

La membre d'honor de l'Albufera diu que s'estan carregant el parc natural

Pat Bishop denuncia les tasques fetes perquè «destrueixen la història natural de Mallorca»

La nomenada l'any 1995 com a membre d'honor de la junta rectora de l'Albufera de Muro, Pat Bishop, denuncia les tasques de neteja realitzades al parc perquè «estan destruint la història natural de Mallorca». Bishop afirma a una carta de denúncia remesa a la Conselleria de Medi Ambient que «està molt trastornada amb els darrers treballs realitzats a l'Albufera» perquè aquest parc natural «és únic, molt especial i molt important internacionalment».

Després, aquesta ornitòloga anglesa que passa llargues temporades al Port de Pollença, on té una casa, recorda com d'afortunats són els illencs en tenir un parc natural com l'Albufera. «Tothom pot tenir un parc públic, però, vosaltres sou molt afortunats perquè teniu un parc natural, però, l'estau arruïnant». Bishop no s'atura aquí i passa de la lloança a fer saber a la Conselleria de Medi Ambient que amb les actuacions que estan portant a terme al parc «estan destruint aquelles coses que la gent més aprecia a l'Albufera: la pau, la bellesa i la fauna. Vostès estan destruint l'hàbitat, els nius, els ocells i els seus polls i el seu menjar i tota la flora i fauna».

Després Pat Bishop recorda a Medi Ambient que ha viscut a l'Illa 27 anys i que durant tot aquest temps ha seguit amb orgull el desenvolupament de l'Albufera. «Amb el meu primer marit Eddie Watkinson i el meu segon Dennis, hem ajudat per dur fins al parc científics experts en cada rama de la història natural. Tot això, ha resultat molt important en el descobriment de noves espècies, les quals vostès ara estan destruint».

Pat Bishop no és l'únic membre de la Royal Society for the Proteccion of Birds (RSPB) que s'ha adreçat a la Conselleria de Medi Ambient per denunciar les tasques de neteja a l'Albufera. A mitjans d'abril, Graham Hearl, l'actual representat de la RSPB a les Balears, es va adreçar a la direcció general de Medi Ambient criticant durament les «neteges abusives» de canyet que en aquells moments s'estaven portant a terme en el parc.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.