algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
22°

L'OCB presenta avui un requeriment judicial contra Jaume Matas

El president de l'Obra Cultural Balear (OCB), Antoni Mir, presentarà avui al Deganat dels Jutjats de Primera Instància de Palma una petició de requeriment judicial en forma de demanda de conciliació prèvia a querella per injúries o, en el seu cas, demanda civil, per «intromissió il·legítima en l'honor de l'entitat i dels seus legítims representants», contra el president del Govern balear i candidat del PP, Jaume Matas.

Segons l'OCB, «Matas ha protagonitzat durant els darrers mesos i, sobretot les darreres setmanes, una escalada de desqualificacions contra la nostra entitat i el seu equip dirigent, considerant-les greument injurioses i difamatòries». Un comunicat de l'OCB indica: «Atès el fet que Matas no s'ha retractat de forma immediata i pública, la nostra entitat vol que se li faci avinent un requeriment judicial perquè es produeixi aquesta rectificació. Altrament, l'OCB es veurà forçada a emprendre les accions penals o civils pertinents. Jaume Matas estarà obligat, d'acord amb la Llei d'enjudiciament civil, a comparèixer el dia i l'hora assenyalats pel jutge».

Com es recordarà, Matas afirmà, en el xat electoral de Diari de Balears, que «els principis fundacionals de l'Obra Cultural Balear són lloables, però l'equip directiu actual els ha segrestat i els ha traït». Aquesta fou la resposta del president a una pregunta sobre l'origen de la tensió existent entre el Govern balear i l'entitat.

Els enfrontaments entre ambdues parts també s'han produït amb motiu dels repetidors de Voltor a la serra d'Alfàbia, que el Govern vol tancar per assumir ell mateix la recepció a les Balears de les emissions de les ràdios i de les televisions de Catalunya i del País Valencià.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.