algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
19°

Eberhard Grosske: «El pacte del CIM ha estat un mal menor, el mal major és el PP»

El candidat d'EU participà en el xat de «Diari de Balears»

El candidat d'Esquerra Unida-Els Verds a la presidència del Govern, Eberhard Grosske, participà ahir en el xat de Diari de Balears. La conversa informàtica fou prou entretinguda i no es limità a un qüestionari al candidat, ja que els participants també intercanviaren impressions entre ells, arribant fins i tot a certa polèmica. Grosske va estar acompanyat de la número 2 de la candidatura i representant dels Verds, Margalida Rosselló, qui respongué a algunes de les preguntes plantejades.

A continuació, transcrivim algunes de les qüestions i les seves respostes, almenys les més significatives.

"Quina política ofereix EU-Els Verds respecte de la llengua catalana, quines estratègies i quins àmbits són els prevists? 
"Volem normalitzar la llengua catalana a tots els àmbits i les estratègies han de ser múltiples, tant des de les institucions com des de la societat civil.

"De què parlaríeu amb Antoni Gutiérrez, secretari general de CCOO? 
"De política i de sindicalisme.

"Quines són les línies generals de la política ecologista de la coalició, sobretot tenint present l'aportació dels Verds? 
"Preservar el nostre territori, els nostres recursos naturals i el nostre medi ambient a partir d'una orientació de la nostra economia que fugi d'un creixement quantitatiu il·limitat i del recurs a grans infraestructures com autopistes, incineradores, etc.

"Com definiríeu EU, nacionalista o estatalista? Com us enquadrau en un partit que sembla ser estatalista? 
"Jo estic ben enquadrat, gràcies. EU és una formació lligada a una federació d'àmbit estatal i que defensa, indubtablement, els drets nacionals dels pobles de les Illes Balears.

"Tornaríeu a pactar amb Maria Antònia Munar? Com definiríeu el balanç de la vostra aliança en el Consell? 
"Quant a les investidures, els candidats d'EU-Els Verds intentarem, d'entrada, ser batles o batlesses, presidents o presidentes. Si no és possible, sempre optarem pel mal menor, considerant que el mal major és un eventual govern del PP. Pel que fa al Consell, el balanç és de llums i ombres. Ha estat una experiència positiva en alguns aspectes i negativa en d'altres. En qualsevol cas, ha estat insuficient i no pensam que sigui un model encisador de cara al futur.

"Quines mesures teniu previstes per als camins de fora vila? 
"Catalogació, garantia de pas i recuperació dels que estiguin indegudament privatitzats.

"Per què dimonitza Jaume Matas? Si el PP balear està centrat, per què Matas va dur Àlvarez Cascos a Mallorca? 
"Nosaltres no dimonitzam Jaume Matas. Sí afirmam que representa el mateix model de desenvolupament que Gabriel Cañellas, però engominat. El PP no està centrat.

"Definiu breument els següents personatges polítics. Comencem per Matas. 
"Més del mateix.

"Munar. 
"L'ambició feta carn.

"Antich. 
"Una bona persona.

"Sampol. 
"La llarga marxa cap al centre.

"Cañellas. 
"El padrí de Matas.

"Quines solucions aportau al desgavell urbanístic organitzat pel PP? 
"Protegir el sòl rústic de l'ús residencial, no consumir més territori per incrementar l'oferta turística, protegir de veritat el litoral, corregir les possibilitats de desenvolupament en el sòl urbà, renunciar a autopistes, modificar els plans de pedreres i de ports esportius, etc.

"Heu criticat la intervenció de l'OTAN a Sèrbia, però com hauríeu aturat la neteja ètnica que practica Milosevic a Kosovo? 
"A través de la pressió política d'organismes com l'ONU, que sí representen el conjunt de la comunitat internacional i que també representen l'única opció possible per aspirar a un ordre internacional civilitzat.

"Citau una frase de Marx. 
"L'ésser social determina la consciència.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.