algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
23°

Rosa Díez: «El Partit Popular posa en pràctica un nacionalisme de via estreta»

En un discurs de contingut social, Antich denuncià el que no surt «al Nodo de Matas»

90002
Rosa Díez amb Francesc Antich i Antoni Roig. | J. Rosselló.

Rosa Díez es demanà ahir «com tenia la cara» Aznar d'acusar el PSIB-PSOE de pactar amb partits nacionalistes, si ell governava Espanya gràcies als seus vots. A més Díez, que recordà que ella havia fert part del govern basc amb «nacionalistes democràtics», acusà Aznar de «tenir menys sentit de l'Estat que la meva filla de quinze anys».

Més tard, en el míting que tingué lloc al parc de Son Cotoner davant unes sis-centes persones, la cap de llista socialista al Parlament europeu afirmà que el PP «practicava un nacionalisme de via estreta», que plantejava el Parlament europeu com un escenari en què defensar els interessos espanyols davant Europa: «Nosaltres som Europa», explicà Díez, per a la qual no hi ha interessos contraposats entre l'Estat i la Unió Europea.

Francesc Antich, Antoni Roig i Rosa Díez participaren ahir en l'acte central de la campanya del PSIB-PSOE al parc de Son Cotoner. Tots tres, davant un públic entregat, pronunciaren discursos amb un fort contingut social i de crítiques als conservadors.

Així, Antich, sense negar la bonança econòmica de les Illes, proposà la «nova prosperitat», un nou repartiment de la riquesa, «perquè els socialistes ens preocupam per les xifres que no surten al No-do de Matas». En arribar a aquest punt, el candidat socialista a la presidència del Govern balear enumerà els dèficits de la nostra comunitat autònoma: les illes amb els salaris i les pensions més baixos de l'Estat, amb menys estudiants, la comunitat autònoma amb menys inversió en investigació i líder en sinistrabilitat laboral, etc.

Antich cridà a la mobilització els assistents per aconseguir un canvi en les institucions després de «setze anys de govern d'aquests inútils».

Antoni Roig, candidat socialista a la batlia de Palma, havia obert el míting amb un discurs molt proper als ciutadans, als quals convidà a «recuperar» Palma. Roig aconseguí forts aplaudiments dels congregats en els fragments més crítics amb la gestió de Joan Fageda, autèntica bèstia negra dels militants i simpatitzants socialistes, que no s'aturaven d'animar Roig amb crits de «Dale caña, dale caña».

Però l'autèntica estrella de la vetllada va ser Rosa Díez, en qui els socialistes podrien haver trobat el líder que cerquen des de la dimissió de Josep Borrell.

Díez, que aconseguí despertar autèntic fervor entre els assistents, es mostrà optimista i assegurà que els socialistes guanyarien el tretze de juny.

La candidata assegurà que «la campanya s'estava fent molt molt llarga per al Partit Popular» i que, si poguessin els conservadors la prohibirien.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.