algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
24°

Més de 300 romanesos han arribat a Mallorca per cometre robatoris

Es dediquen al «triler» i a l'extorsió, i envien els objectes sostrets al seu país

La Guàrdia Civil ha efectuat un estudi per calcular la quantitat de ciutadans romanesos que han arribat a l'Illa en els darrers mesos amb la intenció de cometre actes delictius, i les dades obtingudes són realment substancioses. Les fonts consultades han manifestat que més de 300 estrangers provinents de Romania, principalment de la ciutat de Bristina, d'edats que oscil·len entre els 20 i els 30 anys, han arribat a l'Estat espanyol provinents d'Itàlia o França. Un cop a Barcelona, aquests s'embarquen cap a Mallorca.

La Benemèrita ha intensificat els controls sobre aquests grups de delinqüents organitzats, que normalment pertanyen a màfies amb base d'operacions al seu país d'origen. Les colles acostumen a estar formades per entre tres i set persones, sobretot homes, que arriben amb el passaport en regla i des del primer moment, amb una hiperactivitat sorprenent, es dediquen a robar i furtar tot allò que poden, i a més estafen els turistes organitzant jocs de «triler».

La seva intenció final és aconseguir el botí més gran possible en un breu període de temps. De tot el que aconsegueixen, un 80 per cent l'envien a Romania, a les seves famílies o als caps mafiosos que els controlen, i la resta ho gasten en viure de manera austera, ja que no lloguen grans cotxes ni pisos de luxe, sinó que s'allotgen en hostals i pensions discretes i econòmiques.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.