cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 18°
18°

El Partit Popular frega la majoria absoluta, segons una enquesta del CIS

El sondeig veu les Illes com a circumscripció única i no considera l'escó de Formentera

El Partit Popular estaria a un pèl d'aconseguir la majoria absolutat a les Balears, segons una enquesta del Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS), que presentà ahir a Palma el secretari d'estat de Relacions amb les Corts, Miguel Àngel Michavila.

El sondeig, que va ser realitzat entre el 3 i el 21 de maig, contempla les Balears (són quatre, un per illa) com una circumscripció única i fa abstracció del fet que a Formentera es disputa un escó. En aquesta illa no s'hi han realitzat enquestes. De tota manera, per a les altres tres, el CIS ha introduït factors de ponderació per poder realitzar l'assignació d'escons en consonància amb la realitat electoral de la Comunitat Autònoma.

No obstant això, no es poden fer inferències sobre els resultats als consells insulars. En tot cas, sí al Consell d'Eivissa i Formentera, on, en atorgar sis escons al Pacte Progressista, dóna per segura la majoria absoluta als conservadors. Quant a Mallorca i a Menorca, l'únic que quedaria clar és el PP es jugaria l'obtenció de la majoria absoluta en una d'aquestes illes, ja sia amb uns resultats favorables a UM, ja sia amb uns resultats favorables al PSM.

Així, tot i deixar el PP a les portes de la glòria, el sondeig del CIS manté la incògnita sobre un aspecte tan important com la composició dels consells insulars. S'ha de recordar que, amb dos consells insulars en contra, el Parlament balear no pot aprovar els pressuposts.

L'enquesta també assigna una valoració a cadascun dels candidats dels diversos partits. La millor nota, segons el CIS, l'obté Jaume Matas amb 6'11, seguit de Maria Antònia Munar i de Francesc Antich, que empaten amb un 5'36. En tercera posició, se situa Pere Sampol amb 5'03. ja a la cua, i l'únic candidat suspès, Eberhard Grosske amb un 4'54%. El CIS també va convidar els 799 ciutadans enquestats perquè realitzacin diverses valoracions sobre la conjuntura actual.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.