algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 20°
25°

Un gran zoològic a l'interior de Mallorca

Una empresa ha posat en marxa un parc de natura amb espècies dels cinc continents

La iniciativa privada ha impulsat la creació, per primera vegada a l'interior de l'Illa d'un gran parc zoològic. El Natura Parc, com així s'ha anomenat el complex, abasta una superfície de més de 30.000 metres on tenen el seu hàbitat prop de 400 espècies d'animals, la majoria aus, dels cinc continents del planeta.

L'aspecte més novedós del parc, com bé explica el director, Antoni Mas, és el concepte que s'ha utilitzat a l'hora de dissenyar el seu funcionament. Així, es parteix de la idea que els animals estan a lloure dins dels seus recintes i poden desenvolupar les seves funcions vitals. Així, en certa manera, són les persones les que estan tancades i han de seguir un recorregut.

El recinte compta amb més de mil metres de llacunatge on es poden trobar unes 80 espècies d'ànneres. També hi ha unes grans ocelleres on viuen nombroses espècies de petits gorrions. Així mateix, s'ha destinat tota una àmplia zona a les races autòctones de les Balears.

Precisament, una de les tasques més importants que es du a terme al parc és la recuperació de races pròpies que perillen d'extingir-se com ara la gallina, el bou o l'indiot mallorquí. El parc, ubicat en sòl rústic vora una àrea natural protegida s'ha desenvolupat a partir d'un projecte que partia d'una total integració amb el medi que l'envolta. A l'hora de dissenyar els diferents espais s'han utilitzat només materials poc impactants com la pedra, i la fusta i, a més s'han plantat prop de 4.000 arbres i arbusts de diferents espècies.

Una de les funcions que desenvolupa el parc amb major dedicació és la didàctica. Així, entre la plantilla es compta amb quatre biòlegs que duen a terme la feina de monitors mediambientals i que s'encarreguen de guiar i d'ensenyar als nombrosos al·lots que visiten les instal·lacions a diari. La formació que es dóna a aquests joves està especialment cuidada i varia en funció de la seva edat.

Fins al moment, l'acollida de públic que ha tingut ha estat qualificada d'excel·lent ja que d'ençà que el parc va obrir les portes ja l'octubre de l'any passat ja l'any visitat més de 16.000 persones de les quals prop de 10.000 corresponen a visites escolars.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.