algo de nubes
  • Màx: 26°
  • Mín: 20°
26°

Perillen les antigues cases del camí vell de Fornalutx al Port de Sóller

Can Bresca està en runes i als seus voltants hi ha un projecte per edificar

L'antic camí entre el Port de Sóller i Fornalutx és actualment ben poc conegut per la majoria dels habitants de la vall de Sóller. Segles enrere, i fins ben entrat aquest segle, aquests camins eren molt transitats ja que, a més de comunicar dos nuclis de població de la vall molt allunyats, travessaven les zones olivareres més riques de la comarca.

Amb el pas del temps, els propietaris d'aquestes terres construïren cases, normalment situades ran dels camins, per estar més ben comunicades i que, generalment, disposaven de tafona i de dipòsits d'oli.

El camí antic del Port fins a Fornalutx passava per can Bardí (a la Figuera), seguia cap a cas Gordos, cas Bernat, Can Bresca, can Noguera i can Verí per des d'allà dirigir-se d'una banda cap a la vall per Son Blanco o cap a Balitx i Montcaire, passant abans per la torreta de Can Pelat on feia, i fa encara, de límit entre Sóller i Fornalutx.

Algunes de les cases que es troben en aquest camí estan actualment a punt de desaparèixer tot i que la seva antiguitat és notable i són els testimonis de la vida rural d'abans i d'un estil constructiu encara ara envejable per la seva integració dins el paisatge.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.