algo de nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 22°
24°

PSOE i PP, disposats a assolir la majoria absoluta que mai no han tingut a Alcúdia

UM espera uns resultats per poder negociar la batlia amb les altres forces polítiques

A Alcúdia el panorama polític és ben incert. Per això, tant el PP, que ara té el govern municipal, com el PSOE, des de l'oposició però amb experiència de govern, lluiten fort per aconseguir la majoria absoluta que mai no han arribat a tenir. I és que en aquesta ciutat nord els partits frontissa sempre han tingut la darrera paraula.

L'únic regidor que aconseguí l'any 95 Unió Mallorquina (UM), Miquel Ferrer, llavors, va fer tombar la balança cap a la dreta, simplement, perquè el PP va ser el partit més votat per als alcudiencs. Això sí, seguit ben de prop pels socialistes. El PSOE i el PP sempre han anat molt igualats. Enguany, però, es troben amb un Miquel Ferrer que n'ha sortit reforçat d'aquests quatre anys de govern. El PP primer li donà àrees de govern al regidor d'UM, però després li llevà algunes departaments per traspassar-los als regidors socialistes que, davant la minoria del govern popular, s'oferiren per treballar pel poble.

Arribat a un punt, però, les divergències ideològiques es feren tan insalvables que al PSOE no li quedà més remei que retornar les àrees que gestionava. Les eleccions també s'acostaven i, a més, el PP no habilitava les partides econòmiques que els socialistes necessitaven per fer la gestió diària.

D'aquest estira i arronsa, qui sortí guanyador va ser el regidor d'UM. Ell va ser prou espavilat per aprofitar-se de la cessió d'àrees del PP cap al PSOE. Ferrer es va mantenir al marge quan hi va haver discrepàncies polítiques entre les dues grans forces polítiques. Només va obrir boca quan va veure indispensable lluitar per la preservació del territori. Per això, és d'esperar una pujada en el nombre de regidors d'UM. Un partit que si a l'hora de la veritat el seu vot torna a ser decisiu pensa demanar compartició de batlia. També cal afegir que, ara per ara, UM és més a prop de l'esquerra que de la dreta a Alcúdia. Per això, si el PP no treu majoria absoluta tal volta ho tendra mal de fer governar.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.