algo de nubes
  • Màx: 20.17°
  • Mín: 13.1°
20°

El Consell converteix en rústic 2.151 hectàrees de sòl urbanitzable

La mesura afecta 75 projectes que inclouen Alcanada, es Pujol i Regana

La Comissió d'Urbanisme del Consell Insular de Mallorca (CIM) aprovà ahir, inicialment, la desclassificació dels 75 sòls urbanitzables inclosos a la seva moratòria. Aquests terrenys passen a ser sòl rústic, afectant una superfície total de 2.151 hectàrees i una població de 97.769 habitants. Els municipis afectats per aquesta decisió són: Alcúdia, Campos, Artà, ses Salines, Pollença, Manacor, Valldemossa, Sant Llorenç, Bunyola, Son Servera, Llucmajor, Santa Margalida, Santanyí, Capdepera i Felanitx.

El president de la comissió, Francesc Quetglas (PSIB), lamentà «el retard en l'aprovació definitiva de la desclassificació. La demora és conseqüència de la moratòria urbanística que posà en marxa el Govern balear, que va estar vigent fins l'aprovació de les Directrius d'Ordenació Territorial (DOT)».

La d'ahir fou la darrera reunió de la Comissió d'Urbanisme d'aquesta legislatura, encara que és possible que, a finals del mes de juny, després de les eleccions, es produeixi una nova reunió en funcions per resoldre qüestions burocràtiques i de tràmit. Quetglas confia que «la primera reunió de la nova comissió aprovi, ja de manera definitiva, la desclassificació de tots aquests terrenys i la seva nova condició urbanística de sòl rústic».

Cal destacar que la comissió va incloure ahir, dins l'expedient de suspensió de planejaments, l'hotel i el camp de golf d'Alcanada (Alcúdia) i la urbanització des Pujol (Santanyí). Així mateix, va denegar la urbanització i el camp de golf de Regana, a la costa de Llucmajor.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.