algo de nubes
  • Màx: 16.96°
  • Mín: 11.11°
14°

Comença la cursa electoral

L'exigència d'un cara a cara amb Jaume Matas fou la tònica dels primers moments de la campanya

63872
Maria Antònia Munar i Ferrán Trujillo. | P.B.

Tot i que els partits n'avançaren el sus, a les zero hores ahir d'avui ha començat la campanya electoral més intensa de la història de la Comunitat autònoma.

Els candidats de tots els partits de l'oposició acusaren el cap de llista del PP d'«amagar-se» i de «no voler contrastar idees i programes amb ells. Matas replicà que «no havia dit mai que no faria debats» i afegí que «el faré quan l'hagi de fer i sigui el moment oportú». Matas aprofità l'obertura de la campanya per dirigir-se «a tots els ciutadans que no són d'esquerres» i demanar-los el vot.

Aquesta interpretació bipolar de la campanya és compartida per les forces progressistes, però no per Unió Mallorquina, que assegura que serà la frontissa decisiva que atorgarà el Govern a uns o als altres en funció dels resultats electorals i de la negociació del programa.

Els candidats de l'esquerra inisistiren en un missatge de canvi polític articulat entorn de tres eixos: solidaritat social, medi ambient i protecció del territori. El PSM i UM afegiren a aquests continguts les reivindicacions d'autogovern. Matas acusà els altres partits d'haver-se repartit les cadires abans de les eleccions i oferí «treball i honradesa per garantir el futur de les Illes».

Tanmateix, l'exigència d'un debat amb Jaume Matas fou la nota general del primer dia de campanya electoral. Aquesta exigència adquirí el to més dur en la boca de Maria Antònia Munar, que, responent a unes afirmacions del candidat del PP en el xat de Diari de Balears diqué que Matas era «un covard, un mentider i un traïdor» i que ho repetiria fins que el debat se celebràs».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.