algo de nubes
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.26°

Creu Roja llogarà habitatges temporals als immigrants que dormen als carrers

Govern, CIM i Cort subvencionen el pla de xoc amb quatre milions de pessetes

Creu Roja serà l'entitat mitjançant la qual els immigrants subsaharians (200 segons el Centre d'Informació per a Treballadors Estrangers de CCOO) accediran a habitatges de lloguer, tal com es va accordar ahir a una reunió interinstitucional mantinguda a la Conselleria de Presidència.

A l'encontre varen assistir el director general d'Acció Social del Govern, Miquel Àngel Martín; el coordinador d'aquest departament, Gaspar Rul·lan; el conseller d'Acció Social del Consell Insular, Damià Pons, i el secretari de la Delegació del Govern central, Rafael Salaberri.

El mecanisme acordat per les administracions consisteix en la creació d'un fons econòmic de quatre milions de pessetes (2 per part del Govern i un del CIM i Cort) per tal que Creu Roja llogui pisos segons les necessitats. «Això permetrà acabar amb els problemes de saturació de l'Hospital de Nit, el projecte Turmeda i Ca l'Ardiaca, que han acollit a les seves instal·lacions 126 immigrants».

Aquests habitatges seran ocupats amb caràcter temporal fins que els immigrants tenguin ingressos. Per evitar problemes amb altres col·lectius també necessitats de cases, entraran igualment en aquest programa. Pons indicà que els immigrants pagaran una part del lloguer fins que puguin accedir a un domicili propi.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.