algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
20°

Transportistes i sindicats acosten posicions per desconvocar la vaga

L'apropament es produí passada la mitja nit i després d'intenses negociacions

73058
Joan Oliver, a punt d'entrar a la reunió amb Joan Verger. | T.AYUGA.

Els empresaris del transport discrecional i els representants d'UGT i CCOO aproparen aquesta matinada les seves posicions per arribar a un possible acord que desconvoqui la vaga per aquest pròxim cap de setmana, a partir de demà divendres.

Els sindicats acolliren de forma favorable la iniciativa de l'augment salarial en un període de tres anys. Al tancament d'aquesta edició encara no es coneixia l'increment salarial que es duria a terme.

De tota manera, la jornada d'ahir la protagonitzà la resolució dels serveis mínims de part del conseller de Foment, Joan Verger. Verger reuní el president de la patronal, Josep Maria Blay, i el seu assessor laboral, Carles Sedano. Amb ells, s'hi trobaven els secretaris de Transport dels sindicats CCOO i UGT, Juan Ortiz i Pedro Berruezo respectivament. També hi era present el president de la CAEB, Josep Oliver.

Els moments de preocupació es feren tan evidents que els empresaris demanaren «als ciutadans de les Balears que ajudin els clients que tenen problemes», i si és necessari que «els acompanyin amb els seus vehicles particulars», una vegada conegut el contingut de la resolució de serveis mínims, que contempla «els desplaçaments de persones entre els ports o aeroports de les Illes Balears i els seus punts d'allotjament turístic o viceversa». Aquests no cobriran "en cas de vaga" el transport escolar ni les excursions turístiques que han estat comprades.

En cas que l'atur es tiri endavant a partir de les 00.00 de divendres, els sindicalistes es reafirmen que no compliran els serveis mínims ja que no hi ha cap base legal per acceptar-los. La patronal, per la seva banda, continua demanant llibertat per a tots aquells que vulguin fer valer el dret a la feina.

El principi d'acord
La patronal del transport discrecional i els sindicats CCOO i UGT es congregaren a darrera hora del vespre al Tribunal d'Arbitratge i Mediació per aconseguir «in extremis» un acord, amb la mediació de Josep Oliver, president de la CAEB.
El principi d'acord es basaria a acceptar l'augment salarial del 15 per cent en tres anys a un cinc per cent anual, però al tancament d'aquesta edició encara es debatien la resta de conceptes salarials, que es decidiran al llarg del dia d'avui.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.