algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
16°

Una plaga de formiga blanca es menja el retaule del Sant Crist de la parròquia

Entorn a Santa Maria la Major si han fet 900 forats per crear una barrera protectora

Una plaga de formiga blanca s'està menjant el retaule del Sant Crist de Santa Maria la Major, un dels més venerats pels feligresos inquers. Per això, ara, la junta econòmica de la parròquia ha decidit agafar la paella pel mànec abans que sigui massa tard. Han contractat una empresa especialitzada en el control de plagues perquè actuï d'immediat. De fet, ja han començat fent 900 forats entorn a la l'església de Santa Maria la Major.

Uns 20 centímetres separen un i altre forat, i a més, tots fan 40 centímetres de profunditat. La finalitat no és una altra que crear una barrera de protecció entorn a la parròquia perquè les formigues blanques no puguin ni entrar, ni sortir de dins.

Un dels tècnics aplicadors de l'empresa Delma explicà, ahir, que dins cada forat van introduint cinc litres d'un producte tòxic, una mescla d'aigua i clorpirifos, que acaba amb la formiga blanca. També comentà que els forats els fan tan acostats perquè, un cop abocat el producte, les bosses de líquid que es creen puguin anar juntant-se una amb l'altra creant una barrera de protecció entorn a Santa Maria la Major.

Aquesta, però, només és la primera passa. Després, com explicà el rector de la parròquia, Jaume Puigserver, caldrà restaurar aquest retaule del segle XVIII, on només acostant-s'hi una mica es veu perfectament la menjadissa que ha fet la formiga blanca. Cada una de les columnes del costat del retaule tenen uns solcs ben amples que van de dalt a baix.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.