algo de nubes
  • Màx: 33°
  • Mín: 24°
32°

La meitat dels batles de la Mancomunitat es queixen del servei de recollida de fems

Consideren que és deficient i es descuiden els contenidors de la zona rural

73122

L'ampliació del servei quedarà per a la propera corporació de la Mancomunitat del Pla.

La meitat dels batles que formen la Mancomunitat del Pla es queixen del deficient servei de recollida de fems que ofereix l'empresa concessionària Ferrovial.

Així ho varen posar de manifest a la darrera sessió plenària de la Mancomunitat del Pla, celebrada a Petra quan s'havia d'aprovar l'ampliació del servei als punts verds, que suposava un increment de 16 milions de pessetes anuals.

El batle de Vilafranca, Joan Bauçà (PSM) va ser el més crític i va manifestar que els comentaris que se senten entre els veïns apunten que no estaven contents del servei de neteja per part de la concessionària. Bauçà va expressar també que el poble de Vilafranca no necessita el servei de neteja de contenidors ja que així com ho tenen organitzat no els fa falta, «consider que no hem de pagar un servei que no feim servir», explicà Bauçà. El batle de Vilafranca va reivindicar una vegada més que els pobles pagassin pel fems que produeixen, «per això fa falta que es pesin i pel que veig no hi ha intenció de dur a terme aquesta activitat». A les queixes del batle de Vilafranca s'hi sumaren les del batle de Sineu, Andreu Matas, que també va criticar el deficient servei de l'empresa concessionària de recollida de fems i va denunciar que en alguns casos s'han facturat dos rebuts en lloc de només un a alguns domicilis.

El representant de la Mancomunitat del Pla del poble de Santa Eugènia, Mateu Crespí, va argumentar que el municipi tenia molts de problemes «a causa del mal funcionament de l'empresa, molts de contenidors que es troben dins zona rural no són retirats amb el temps que toca i es converteix en un vertader abocador incontrolat, per això, una de les coses que deman que consti en acte és que l'empresa concessionària de recollida de fems realitzi la seva tasca així com toca i amb els terminis establerts». D'altra banda, el batle de Sant Joan, Gabriel Mora, es va mostrar en desacord que el seu municipi hagi de pagar un preu més alt per la recollida de fems i es va manifestar en contra d'ampliar aquest servei.

Els de sempre

El president de la Mancomunitat del Pla, Antoni Pascual (UM), va explicar a Diari de Balears, fora de la sessió plenària, que «sempre són els mateixos els que es queixen. Aquest tema, com tots els altres que portam a ple, estan àmpliament discutits i consensuats abans d'introduir-los a l'ordre del dia, però llavors pareix que canvien d'opinió», expressà Pascual. El president es va mostrar un poc molest amb les intervencions dels batles que manifestaren el seu descontent amb el servei de recollida de fems.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.