muy nuboso
  • Màx: 17.64°
  • Mín: 8.69°
13°

La Feria de Abril generà enguany un 12 per cent més de fems que el 98

La meitat de les deixalles eren residus sòlids urbans, segons Emaya

L'Empresa Municipal d'Aigua i Clavegueram va haver de recollir enguany un total de 32.800 quilos de fems (és a dir 32'8 tones), generats durant la celebració de la Feria de Abril al recinte del Ram, al camí de Jesús, on té lloc aquest esdeveniment cada any. Aquesta xifra és bastant superior, segons dades facilitades per Emaya, a la de l'any passat, quan els treballadors de l'empresa pública eliminaren 28.864 quilos de deixalles, un cop finalitzats els actes amb motiu de la fira.

Enguany, la Feria de Abril va durar onze dies, igual que l'any passat, i s'han recollit 3.936 quilos més de fems, fet que suposa un increment del 12 per cent respecte de l'any passat.

Això podria significar que els més balladors de sevillanes i uns altres visitants que acudim al recinte del Ram estam menys conscienciats sobre la neteja, però fonts d'Emaya sostenen que enguany la Feria de Abril ha estat molt més visitada per la població de Palma i de fora del municipi, la qual cosa provoca una major producció de fems. Segons explicaren fonts de l'empresa, el procediment de recollida de fems ha estat selectiu. Així, de les 32'8 tones de brossa, un 50% corresponen a residus sòlids urbans, el 37% fou vidre i el 23% restant correspon a fems derivats del paper i el cartó.

«Fino i tassons»  

Un dels elements característics de la deixalla que es trobà durant tots els dies i les nits que durà la Feria de Abril va ser la botella de vidre de «fino» o de mançanilla. Normalment aquest servei era acompanyat de minitassons de plàstic blanc que varen esdevenir una estora a cadascuna de les 24 casetes que constituïren la Feria d'enguany.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.