cielo claro
  • Màx: 35°
  • Mín: 27°
34°

Les mesures antivaga de Son Sant Joan seran insuficients per atendre els turistes

Aviba preveu un col·lapse de l'aeroport fruit de l'aturada del transpot discrecional

L'aeroport de Son Sant Joan davant la imminència de la vaga de transport discrecional els dies 28, 29 i 30 de maig i el bloqueig d'aquest per part dels piquets sindical ha dissenyat una sèrie de mesures per controlar l'allau de turistes que s'acumularan a les seves instal·lacions. No obstant això, l'Agrupació d'Agències de Viatges de les Balears (Aviba) auguren que «les mesures de l'aeròdrom de Palma són correctes, però insuficients, ja que es col·lapsaran els serveis i infraestructures» fruit de l'allau de turistes que «estaran retinguts a Son Sant Joan», la qual cosa provocarà que «l'aire condicionat, la higiene i els serveis mèdics, entre d'altres, se saturin», apuntà Víctor Fernández, gerent d'Aviba, «segons l'experiència recollida durant la vaga del 92, on visquérem lipotímies, deshidratacions i infarts». Per contra, el secretari de la federació de Transport de CCOO, Juan Ortiz, negà que «es pugui crear» aquesta situació de pànic, tot i això «hem contemplat que si es produeix qualque cas, les ambulàncies o un transport privat no tindrà cap problema per passar pels piquets». Fernández remarcà que «es tracta amb massa alegria els tres dies d'aturades».

Una de les peticions que es realitzen amb més força des d'Aviba és l'aplicació dels serveis mínims del 100% a l'aeroport i port, atès que «s'ha de respectar i protegir el dret que té tota persona a treballar» i el Govern ha promès que els decretarà «perquè és legal».

Respecte de la intermediació del Govern balear, si patronal i sindicats no arriben a un acord en breu temps, Ortiz assenyalà que «el mediador governamental seria Fernando Viallalobos, director general de Treball, però no l'acceptarem, perquè una vegada finalitzada la reunió al Tamib, dijous passat sopà amb l'assessor laboral de la patronal del transport discrecional, Carles Sedano, per tant la seva imparcialitat i mediació equilibrada no està garantida».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.