algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
15°

El PP perdrà la majoria absoluta a Cort, segons una enquesta de Gadeso

El sondeig, encarregat pel PSIB, pronostica una alça del PSM i UM a Palma

El PP perdrà la majoria absoluta a Cort, segons una enquesta de Gadeso realitzada per al PSIB-PSOE. L'enquesta, duita a terme aquest mateix mes, pronostica un descens de la intenció de vot cap al PP i, i en menor grau, cap a Esquerra Unida, al mateix temps que diagnostica un augment per al PSM-Entesa Nacionalista i Unió Mallorquina, que podria veure convertit en realitat el seu somni d'entrar a l'Ajuntament de Palma.

El sondeig afirma que ja hi ha consolidat un 48% del vot i, fonts del PSIB recorden que la participació electoral en les municipals de Palma no ha superat mai el 56%.

Així, Gadeso realitza la següent assignació de regidors i de percentatges: 13 per al Partit Popular (40'5%); 8-9 per al PSIB-PSOE (25'1%); 4 per al PSM (12%); 3 per a Esquerra Unida (8'9%); i 0-1 per a Unió Mallorquina (5'3%). El nombre de regidors i el percentatge de vot que aquestes formacions obtingueren el 1995 fou el següent: 15 per al PP (44'8); 8 per al PSOE (23'6%); 3 per al PSM (10'2%); i 3 per a EU (9'8%).

Tot i que encara no l'ha tabulada, el PSIB té una enquesta de mateixa empresa sobre el resultat de les eleccions autonòmiques. Segons fonts socialistes, el PP perdrà un escó en la circumscripció de Mallorca, de forma que quedaria encara més allunyat de la majoria absoluta que en les passades eleccions.

A Menorca, el sondeig pronostica una pèrdua de la majoria absoluta al PP i un ascens considerable al PSIB i al PSM. Segons les mateixes fonts, el candidat menorquí d'EU és més valorat que el conservador Guillem Camps. Finalment, a les Pitiüses, es preveu un empat sis a sis entre el PSIB i la Coalició Progressista que lidera Pilar Costa, de forma que l'escó de Formentera seria decissiu.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.