muy nuboso
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
16°

Els Tastavins donen a conèixer vins autòctons al Molí d'en Roca

Gaudir de l'art dels vins no és de sibarites

Gaudir de la cultura dels vins al poble de Manacor s'allunya de connotacions sibarítiques i ara es poden tastar pels paladars més diversos, gràcies a la tasca que està duent a terme la confraria dels Tastavins. Des de fa gairebé un any, els confrares d'aquesta associació van creure en la necessitat de donar a conèixer vins desconeguts a partir de tasts oberts i comentats.

Així, més que mai han aportat el seu granet d'arena en la tasca d'apropament de l'art dels vins a gent més o menys entesa, sempre des d'un nivell elemental.

Joan Lliteres, president de la confraria, comenta que «des de sempre hem cregut molt en la producció vitícola de la nostra terra i voldríem que la gent pogués escollir una carta més variada de vins autòctons que ofereixen en els restaurants».

Un dels grans protagonistes d'aquest suc bàsic de la trilogia mediterrània que oferten els Tastavins han estat els vins mallorquins. Amb tot, es pretén dignificar la qualitat dels vins de Mallorca, «ja que des de fa deu anys, s'està fent una labor digne d'admirar que es pot comparar a qualsevol feina enològica d'alguns cellers peninsulars i fins i tot, europeus», segons declararen alguns confrares.

Els 23 confrares són personatges prou coneguts arreu del municipi: Pere Artigues, Montserrat Galmés, Antoni i Miquel Gelabert, Joan Lliteres, entre d'altres.

Els orígens de la confraria foren elitistes, malgrat tot, amb el temps obriren les seves portes realitzant tot tipus d'actes populars, com les matances.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.