algo de nubes
  • Màx: 15.01°
  • Mín: 6.86°

Desacord sindical per a una estratègia comuna al conflicte de l'educació concertada

STEI acusa USO de «confondre» el professorat de les Illes

El malestar entre els dos sindicats majoritaris de l'ensenyament "STEI en primer lloc, segon és USO" ha arribat a noves situacions d'incomoditat en la defensa de l'equiparació salarial entre els mestres i professors de l'ensenyament concertat i els docents funcionaris de la Comunitat Autònoma.

Al llarg d'aquesta setmana que avui conclou, USO i FETE-UGT arribaren a un inici d'acord amb les patronals més representatives del sector (Educació i Gestió i CECE) per tal de fixar un calendari orientatiu per arribar a l'equiparació; superat aquest tràmit, USO demanà al Govern la reunió de la mesa sindical. El passat divendres, el director general Rafel Bosch anuncià a USO que aquesta reunió es produirà al llarg de la setmana vinent, després d'una segona reunió amb les patronals, segons fonts d'aquest sindicat. Els problemes sorgeixen quan el majoritari STEI avisà amb un comunicat que aquest sindicat «no ha estat convocat» a la reunió entre patronals i sindicats; fonts d'USO afirmen que telefonaren a aquest sindicat, sense obtenir resposta, com tampoc no la reberen de FE-CCOO.

El comunicat de l'STEI desmenteix, a més, que s'hagi aconseguit cap acord d'augment "USO parlava d'inici d'acord amb la patronal, no amb el Govern que ha de sufragar l'equiparació", i recorda que STEI ha demanat negociacions sobre aquesta matèria els dies 18 de gener, 9 de març, 23 de març i 23 d'abril.

Solidaritat  

Resulta inintel·ligible l'encreuament d'acusacions i desqualificacions entre els dos sindicats majoritaris, perquè en poc o res no ha de modificar ja les eleccions de delegats als centres "es poden dir concloses" i molt menys han de servir per obtenir la total equiparació salarial per als professors d'ensenyament concertat, que és l'objectiu essencial.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.