cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 7.68°

La parròquia estarà tancada set mesos per permetre la seva restauració interior

El projecte integral preveu una inversió superior als 40 milions de pessetes

81536
Per a la rehabilitació de tota la nau central serà necessari muntar uns grans bastiments fins al sostre.

L'església parroquial de Santa Maria del Camí romandrà tancada al públic durant almanco set mesos per possibilitar una neteja i restauració integral de tot l'interior.

El projecte, que ha estat impulsat pel rector, Pere Rosselló, s'ha programat en diferents fases començant per la recuperació de tot l'enrajolat que es troba ja molt malmès. Per això s'intentarà aprofitar al màxim la pedra que encara es troba en bon estat, si bé en la majoria de casos s'hauran de posar peces de nova planta. Les grans làpides inscrites seran polides i s'hi tornaran a gravar les primitives inscripcions.

Aprofitant aquesta actuació, es baixarà un escaló el nivell de l'altar major.
La segona fase serà molt més complicada ja que consistirà en la neteja sistemàtica de les peces de mares i de l'estucat de guix de tota la nau principal i la majoria de capelles laterals, per a la qual cosa es farà necessari el muntatge d'uns espectaculars bastiments que arribin fins al sostre.

Una vegada estiguin col·locats els bastiments es començarà, a la vegada, la restauració de les 14 grans pintures ubicades a la nau central i que corren el perill de desaparèixer a causa del seu avançat estat de degradació.

Aquestes obres varen ser començades el 1735 pel mestre Josep Martorell i representen escenes de la vida de la verge Maria. Des de la seva col·locació no han estat tocades. Per a la rehabilitació d'aquestes obres s'empraran professionals especialitzats i es disposa d'una ajuda especial del Consell Insular de Mallorca. Aquesta part de l'obra és la que serà més enredosa ja que es tracta d'una tasca gairebé artesanal i molt delicada.

Si hi ha temps també es fa comptes muntar un bastiment especial a l'altar major per procedir a la seva neteja.
Les obres es preveu que comencin dins del proper mes de juny, tota vegada que ja s'han contractat les empreses que s'encarregaran de les diferents parts del projecte. Mentre durin les feines, els oficis religiosos es realitzaran a l'església del convent.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.