muy nuboso
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
13°

Breus

• Binissalem

Plataforma educativa El grup del PSM de Binissalem proposa la creació d'una plataforma ciutadana en defensa de l'ensenyament públic i de qualitat. Aquesta entitat gestionaria totes les passes administratives a realitzar per aconseguir un institut pel municipi, després que el ple de demà acordi la cessió dels terrenys per a aquest nou centre. La Plataforma estaria integrada per totes aquelles associacions que ho volguessin a més de les Associacions de Pares i del Consell Escolar Municipal. Els nacionalistes demanaran a l'Ajuntament també que un grup de regidors format pels tres portaveus municipals mantengui una entrevista sobre aquesta qüestió amb el conseller Manuel Ferrer i que es modifiqui la normativa urbanística del municipi per destinar aquest solar a usos escolars. DdB.

• Sencelles

Clavegueram L'Ajuntament de Sencelles ha demanat de forma oficial al Consell Insular que autoritzi al concessionari Aigües Son Company la instal·lació de les noves canonades de la xarxa d'aigua potable aprofitant les obres del clavegueram. L'Ajuntament proposa al CIM que el concessionari privat es faci carrec del sobrecost que suposi aquesta operació per al projecte global. El Consell, per la seva banda, veu bé aquesta obra per evitar molèsties als veïns si bé creu necessari que Aigües Son Company assumeixi una important part proporcional del cost del projecte actual ja que estima que es beneficiarà d'una obra pública sense posar-hi els doblers corresponents. DdB.

• Sa Pobla

Ajuda al Tercer Món L'Ajuntament de sa Pobla ha atorgat 4 milions de pessetes corresponents al 0'7% d'ajudes al Tercer Món. D'aquesta quantitat quasi 2 milions es destinaran als infants refugiats de Kosovo. La Creu Roja, Metges del Món, Unicef de Balears i el Fons Mallorquí de Solidaritat seran algunes de les entitats que rebran aquests doblers. DdB.

• Algaida

Normalització L'Ajuntament d'Algaida aprovà un altre any i per unanimitat de tot el Consistori la signatura d'un conveni de col·laboració amb la Conselleria d'Educació, Cultura i Esports del Govern balear per prosseguir endavant amb la tasca feta en el municipi dins l'àmbit de la normalització lingüística. El conveni permetrà a la Sala disposar d'una subvenció del programa pilot de normalització lingüística de més de 900.000 pessetes. Amb ella es podrà realitzar la normalització dels rètols d'edificis públics, de noms de camins rurals i llocs d'interès, etc. L'Ajuntament d'Algaida fa tres anys que signa aquest conveni i ja s'ha avançat molt dins aquest camp de la normalització lingüística, amb la pretensió de contribuir al foment de l'ús de la llengua catalana a tots i cadascun dels àmbits de la vida social i cultural del municipi. DdB.

• Montuïri

Acció Social L'Ajuntament de Montuïri s'ha compromès a crear una partida pressupostària a l'exercici de l'any que ve per fer una reforma a la cuina de ca ses Monges. Vist l'avantprojecte elaborat per una millor distribució d'aquesta dependència i a fi de millorar tant el servei com el seu funcionament, es fixa l'ajuda per l'import de 8 milions de pessetes. Aquestes obres de reforma no es duran a terme fins l'any 2000 i el compromís fou adquirit amb els vots a favor del PP i les abstencions del PSM i PSOE. D'altra banda, la Sala preveu signar un conveni de col·laboració amb la direcció general d'Acció Social del Govern balear per a la realització i finançament de les obres i l'equipament del centre d'atenció a les persones majors que hi ha a la vila. L'import del finançament al que pot optar l'Ajuntament puja a tres milions de pessetes. DdB.

• Sóller

Embelliment Port El batle de Sóller, Joan Arbona, ha manifestat la seva sorpresa per les manifestacions que el Cap de Serveis i Obres de Demarcació de Costes, Carlos Jover féu en relació al projecte d'embelliment de la primera línia del Port, que com bé se sap no es pot executar fins que es faci el segon vial d'accés. Segons Jover, en dues ocasions s'ha demanat informació sobre el segon vial a l'Ajuntament sense que s'hagi donat cap resposta. Per la seva banda, el batle, no entèn les crítiques quan el projecte del segon accés no depèn de l'Ajuntament sinó del Govern balear que no en preveu la seva execució fins l'any 2006 i que està sota les ordres del mateix partit que el Ministeri de Medi Ambient, que és l'organisme que finançarà l'embelliment, que com és sabut preveu la construcció d'un passeig de vianants de 735 metres en la primera línia del Port. M.A.C.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.